Page 7 of 13«12567891213»
Forum moderator: bigblog 
uCoz Community » For Webmasters » Design Customization » Builder (A short video guide)
Builder
Sunny
Posts: 9296
Reputation: 456

Message # 1 | 10:14 AM
Here is short video about this new feature - Builder. Builder allows to easily add/edit blocks on your website and change their display order in visual mode.


By means of this feature you can quickly select content for your blocks - scripts, widgets, menus, video, audio, RSS, HTML code.
This feature is installed by default for all new websites. If your website was created before the global update you can enable Builder in Control Panel -> Common settings -> Use "Builder" for the website design customization.



Minor Builder Update


If the Builder option is missing on your Admin Bar, you need to go to the website Control Panel -> Users -> User groups -> Administrators -> Other, and enable the option "Edit site design".

After the update there will be two separate options in the user group permissions:



  • Edit site design: the option is disabled by default for all groups. Enabling of the option allows to access templates via the website, without the necessity to log in to the Control Panel. The templates are available by the address yoursite.ucoz.com/tmpls
  • Use Builder: the option is enabled by default for Administrators. Allows to use Builder and adds the Builder tab to the Admin Bar:



Note: if you disable the option "Use Builder" and enable "Edit site design", and then also disable the option "Use "Builder" for the website design customization" in Control Panel -> Settings -> Common settings, the Design tab will appear on your Admin Bar and you will be able to access all website templates or separate page templates via the Admin Bar:



Attachments: 3888038.png(27Kb) · 7010682.png(55Kb) · 4383780.png(42Kb)

I'm not active on the forum anymore. Please contact other forum staff.
Dartz
Posts: 1931

Message # 91 | 0:06 AM
No idea... why? Want to steal it?
[... With uCoz since December 2 2007 ...]
Godfather4509
Posts: 2
Reputation: 0

Message # 92 | 2:15 PM
I did this Control Panel -> Common settings -> Use "Builder" for the website design customization. and when i add block it is not showing on website -.-" !
Sunny
Posts: 9296
Reputation: 456

Message # 93 | 2:59 PM
Godfather4509, some blocks require installation of definite modules, e.g. Tag Board or calendar which works when Site News or Blog are installed. What blocks cannot you see?
I'm not active on the forum anymore. Please contact other forum staff.
Godfather4509
Posts: 2
Reputation: 0

Message # 94 | 3:39 PM
i cant see calendar and site friends and i have site news and blog instaled S
Sunny
Posts: 9296
Reputation: 456

Message # 95 | 3:53 PM
Godfather4509, provide a website URL.
I'm not active on the forum anymore. Please contact other forum staff.
Tennislover
Posts: 17
Reputation: 0

Message # 96 | 6:26 AM
i still dont get how to add friends to your site friends list??
Dartz
Posts: 1931

Message # 97 | 9:16 AM
You edit a block at side and put in links by means of HTML.
[... With uCoz since December 2 2007 ...]
defaultNick8404
Posts: 3
Reputation: 0

Message # 98 | 10:16 PM
for some reason Builder disappeared from my website. anybody had the same problem?
Unique
Posts: 421
Reputation: 35

Message # 99 | 1:30 AM
defaultNick8404, check if it is activated in Commons Settings - Use "Builder" for the website design customization ?
GFT
Posts: 3
Reputation: 0

Message # 100 | 4:35 AM
thank you smile
Bloodyboy450
Posts: 80
Reputation: 1

Message # 101 | 6:10 PM
Hello,

Yesterday, I was moving around some of the builder blocks on my site, and I accidentally added a block, and then put nothing in it. Than I saved, and I noticed I did this, so I activated builder again, and nothing is on that side. I tried to add existing blocks to the other side, but nothing works. I also went in to the control panel, and too the second container, and it shows that one of my menu's are on the side... But nothing shows up on the right side of my site. I've never had this problem before.

If you know what I can do to fix this problem, please let me know.

Site URL: http://www.bloodsouldesign.com/

-- Thanks so much.

Dartz
Posts: 1931

Message # 102 | 2:39 PM
You have only one side. I'm not sure what you did with it, do this:
CP -> Customize Design - Site Pages -> Restore default template.

[... With uCoz since December 2 2007 ...]
Bloodyboy450
Posts: 80
Reputation: 1

Message # 103 | 3:43 PM
Dartz, I just tried that, and it did not work. Please, is there anything else I can do? My site looks really bad with just one side of everything.
Dartz
Posts: 1931

Message # 104 | 3:57 PM
Edit:

Control Panel -> Top bar -> Settings -> Common Settings -> Site deign.
Select template with only one block column. Save the choice and refresh.

Then go back to Common Settings and choose the template you had before.
This should re-set block placement and second container should be filled.


[... With uCoz since December 2 2007 ...]
Bloodyboy450
Posts: 80
Reputation: 1

Message # 105 | 4:04 PM
I checked my second container, and it did have something in it, a menu page that was deleted. But it was still in there with a HTML code. So I deleted all that, added your code and it worked!

Thanks a lot!!

Also, btw, my login page does not show up, since the code was in the second container before and now its gone. Can I have a code for this, or something?

But, again, thanks so much for the help. :).

uCoz Community » For Webmasters » Design Customization » Builder (A short video guide)
Page 7 of 13«12567891213»
Search: