uCoz Community » General Information » uCoz Updates & Announcements » Concerning .ucoz.ro zone
Concerning .ucoz.ro zone
Mag-Total
Posts: 16
Reputation: 0

Message # 16 | 8:07 AM
mirelapredan, scuza-ma dar mesajul de mai sus era o ironie la aceasta situatie.
Toata lumea ne spune acelasi lucru "ca toata situatia se va remedia cat mai curand posibil".
Cu siguranta problema va fi remediata curand sau mai putin curand dar, pentru unii dintre noi va fi prea tarziu.
Imi este teama ca in termenii si conditiile celor de la uCoz specifica ca, din moment ce folosesti platforma iti dai acordul ca tot ceea ce postezi devine si proprietatea lor (intelectuala).
Acelasi lucru de ex. este impus si de cei de la emag marketplace daca iti pui la vanzare produsele prin platforma lor. Asa ca......ai o lupta grea de dus.
Post edited by Mag-Total - Wednesday, 2018-11-21, 8:19 AM
Felicia
Posts: 185
Reputation: 6

Message # 17 | 5:44 AM
Quote CreareWebsite ()
De cand sunt eu pe ucoz, circa 7-8 ani cred, niciodata nu s-a intamplat asa ceva!

Așa cum ai subliniat, aceasta este o situație fără precedent în cadrul companiei.
Mesajul meu anterior, din păcate, a fost interpretat greșit - nu încercăm să pasăm vina asupra altora, am specificat doar că sunt și alte părți implicate pentru a înțelege de ce ne este dificil să oferim un termen clar de rezolvare. De aici și același mesaj tip "as soon as possible" - imediat ce avem noutăți, le vom publica atât aici cât și pe pagina de Facebook.
Dacă situația s-ar fi putut rezolva din câteva click-uri și introducerea datelor de facturare atunci, cu siguranță, nu ar mai fi existat acest topic. Ne asumăm toate erorile care au dus la aceasta și, vă asigurăm că prioritatea noastră este de a găsi o soluție. Îmi dau seama că fiecare vrea rezultate concrete, în loc de promisiuni. De aceea, vă rog să ne transmiteți un mesaj prin formularul de contact: https://www.ucoz.com/contact (sau prin Panoul de Control) în care să ne specificați URL-ul site-urilor pe care le dețineți.

Good things come to those who wait!
andrei88sv
Posts: 2
Reputation: 0

Message # 18 | 7:38 AM
BUNA ZIUA. Aceeasi problema o am si eu nu pot face logarea pe site nici in control panel. de ani buni sunt pe aceasta platforma ucoz si nu am patit niciodata asa ceva sa dureze atat de de mult. problema e ca nu stim inca nimic concret daca va reveni ori nu. sunt firme cu site-uri si nu pot face nimic pt a lucra in aceasta platforma. eu mi-am cumparat domeniul in com am cumparat si hosting si poftim ca sa vezi teapa ca acuma nu mai functioneaza si nu se da nici o explicatie. nu e accesibil asa ceva. voi de cand aveti probleme cu siteurile? multumesc
Penthboy
Posts: 8
Reputation: 0

Message # 19 | 1:21 PM
Puteti sa ne dati mai multe detalii?
1. Cand ati vorbit ultima oara cu registerul, si ce a zis?
2. E posibil sa trebuiasca mutate toate site-urile ucoz.ro pe o alta extensie de domeniu?
3. Ar putea dura cateva luni, in cazul in care se recurge la proces juridic?

Pierd bani in fiecare zi. Macar sa stiu de ce ii pierd.
andrei88sv
Posts: 2
Reputation: 0

Message # 20 | 1:27 PM
mesajul a fost ceva de genul ca situatia se ve remedia in cel mai scurt timp posibil. dar se pare ca nimic. site ul meu este www.star-festy.com dupa ce am cumparat domeniul. inainte era www.star-festy.ucoz.ro. astept un raspuns din partea dvs
mirelapredan
Posts: 11
Reputation: 0

Message # 21 | 4:04 PM
@Mag-Total La judecata nu o sa ajung decat daca nu mi se da continutul inapoi, un continut de texte care fac parte din proprietatea mea intelectuala. NU mi-am dat si nu poate exista acord ca altcineva sa detina drepturi de autor asupra unor texte literare si jurnalistice. Autorul lor sunt numai eu, din moment ce eu le-am creat. Si nu le mai am. Mi se da continutul site-ului, l-am luat, l-am mutat pe Wordpress sau pe altceva si gata, am incheiat distractia. Am zis sa mai astept cateva zile. Pana luni. Nu se remediaza pana luni, imi iau continutul site-urilor (cinci la numar pe ucoz), le-am mutat in alta parte si la revedere. Pentru restul, fie teapa mea. Dar nici nu pot sa pierd o arhiva de actualitate locala de trei ani... Prespun ca exista totusi acces la baza de date a site-urilor de undeva chiar daca nu se mai regasesc pe Net. Nu de alta, dar situatia dureaza de o... saptamana, adica a exces oricaror limite ale bunului-simt si ale defectiunilor de orice tip... pur si simplu.

Added (2018-11-22, 4:14 PM)
---------------------------------------------
In plus, iertati-ma, inca o data spun: daca chiar se doreste la modul real remedierea problemei, poate se explica in concret problema care afecteaza de o saptamana domeniul ucoz.ro. Poate sunt oameni care se pricep, pot da solutii, nu intelegem si e normal sa nu intelegem ce inseamna "dificultati la reinnoirea domeniului". Registratorul, tertul, nu stiu ce. Orice terti ar fi daca n-ar fi in conflict si rau-intentionati ar fi inteles situatia creata si ar fi rezolvat-o pana acum. Adica nu vorbim despre cateva ore. Vorbim despre o saptamana in care nici macar nu intelegem de ce tip este problema, in definitiv. Prezentarea este foarte generala si promisiunile atat de sigure si de abstracte incat, sincera sa fiu, nu cred intr-o remediere rapida. "Revenim imediat ce avem detalii" suna a niciodata sau a peste trei ani. In timp ce site-urile sunt niste necesitati zilnice. Se pierd bani, se pierd accesari, indexari in motoarele de cautare si asa mai departe. Spuneti domnule care este problema in clar si poate cineva care se pricepe la probleme tehnice poate sa ajute sa se rezolve mai repede. Ce-i aura asta de mister? Terti, nu se stie cand, ca depinde de terti... cine-s tertii si ce dusmani ai poporului sunt de fac asa? Habar n-am! Pentru ca oricine realiza ca o platoforma care inglobeaza 100, 200, 500 de site-uri sau cate or fi, probabil ca mai multe nu poate sta si astepta dupa disponibilitatea sa de a reinnoi domeniul. De asta va spun ca mi se pare cusuta cu ata alba povestea. Si nu inteleg natura problemei de fapt.

Felicia
Posts: 185
Reputation: 6

Message # 22 | 4:23 PM
Concret, pentru reînnoirea domeniului trebuie confirmarea datelor persoanei care a înregistrat domeniul pentru a se emite factura proformă în baza căreia se poate efectua plata. Toate datele au fost transmise către registrator, iar răspunsul lor a fost că o informație nu coincide cu datele lor. Mai multe detalii nu ni se dau (aici intervine GDPR, dar şi legislația romãnă, domeniul fiind pe persoană fizică), în ciuda solicitărilor repetate atât în scris cât şi telefonic. Se discută zilnic cu registratorul în căutarea de alternative - plata directă nefiind acceptată de către dânşii. Din păcate, oricât de mult mi-aş dori să ofer un termen de rezolvare, acest lucru mi-e imposibil.
Însă, în niciun caz nu se va renunța la domeniu şi facem tot posibilul să-l recuperăm cãt mai rapid.

Good things come to those who wait!
mirelapredan
Posts: 11
Reputation: 0

Message # 23 | 6:20 PM
OK, atunci nu se poate inregistra domeniul, daca tot nu mai e nimanui disponibil, de catre o alta persoana fizica sau juridica? Sau toate site-urile astea nu puteau fi mutate, macar temporar, pe ucoz.com? Iertati-ma, eu vreau sa ma retrag, sa iau continutul site-urilor si sa-l mut in alta parte, voi pierdeti clienti, bani, pentru ca dupa povestea asta, n-o sa prea mai subscrie nimeni la ucoz.ro. Sunt 1000 de firme de hosting, nu-si pierde nimeni vremea. Ma gandesc ca pentru mine e mai simplu sa ma mut in alta parte, pentru voi e mai dificil... O saptamana de disfunctionalitate, probabil ca nu mai vrea nimeni sa ramana. Dau 200 de lei pe an pe un hosting si-mi incarc o joomla si fac ce vreau eu... Am din 2008 site-uri, prin diverse firme de hosting, sunt 10 ani de cand posed asa ceva, doar de 3 pe Ucoz, dar asa ceva n-am mai patit niciodata. Chit ca sunam eu cu engleza mea de balta pe la registratori. In 24 de ore, cu mutat de dns-uri cu tot, aveam functionalitate... Ganditi-va si la alte solutii, nu doar cu acelasi registrant la acelasi registrator. Ca e piata libera, pentru Dumnezeu. Daca nu mai imi convenea intr-o parte, mutam in alta parte, urgent. Stateam o zi, doua, fara site, dar nu o saptamana... Nu stiu, pana la urma am zis: vreau continutul site-urilor mele si il mut la Wordpress sau in alte parti, ca daca am concentrate mai multe intr-un singur loc nu e bine, se vede... Chiar imi pare rau, ma invatasem cu platforma, dar chiar nu pot sa stau asa. Parca n-am o mana si-un picior... Am cititorii mei, am lume care intreaba... de mine... Asta e...
CreareWebsite
Posts: 26
Reputation: 0

Message # 24 | 8:47 PM
Felicia, e trist ce se intampla .... cred ca mi-a scazut vizitele la site cu 90%!

Added (2018-11-24, 1:32 PM)
---------------------------------------------
Eu cred ca Ucoz nu se intelege cu acest "registrator" la bani cu privire la domeniu (acum domeniul pe ucoz.ro se re-inoieste la un an, si de aici si problema noastra) ... probabil va urma un proces si luni intregi de asteptare pentru comunitatea Ucoz din Romania.


http://www.deinteres.org
mirelapredan
Posts: 11
Reputation: 0

Message # 25 | 4:41 PM
1. In cazul in care se va ajunge la un proces, sa ne anuntati si pe noi. Lucrez in domeniul juridic, vreau sa formulez o cerere de interventie principala si sa solicit daune interese celui/celor care au facut asta (regitratori, ce Dumnezeu or fi).

2. Fara nicio gluma, ZBIER DE TREI ZILE DAR NU AM PRIMIT NICIUN RASPUNS: VREAU CONTINUTUL SITE-URILOR MELE INAPOI. Cum fac sa-mi recuperez continutul? Restul cu numarul de accesari, cu motoarele de cautare, cu nu stiu ce, sa fie paguba mea. Dar vreau textele mele... NU ne-a anuntat nimeni, nu ne-a avertizat nimeni, n-am stiut nimic. Sper ca nu se pune problema sa nu se poata recupera. Spuneti-mi in ce modalitatea pot avea acces la site-urile mele, neincarcate pe Internet. V-as fi recunoscatoare. Ca sa iau legatura cu o firma de hosting si sa vedem ce e de facut. Va multumesc anticipat. Sper sa ne despartim in conditii amiabile... Astept un raspuns legat de modalitatea de recuperare a continutului.
Mag-Total
Posts: 16
Reputation: 0

Message # 26 | 7:26 AM
CreareWebsite, inregistrarea sau prelungirea unui domeniu pe .ro costa Total cu TVA: 66.52 RON/an
Crezi ca s-ar incurca/impiedica cei de la uCoz in 66.52 lei / 16.17 USD / 14.27 euro?
NU!
Problema este alta si este GRAVA, de nu o pot rezolva!
Post edited by Mag-Total - Sunday, 2018-11-25, 9:18 AM
CreareWebsite
Posts: 26
Reputation: 0

Message # 27 | 10:31 AM
Mag-Total, banuiesc ca aceasta inregistrare sau actiunea ei se face pe baza unui contract si unor clauze... Nu inregistrarea propriuzisa e problema ci contractul dintre registrator si ucoz, parerea mea.
http://www.deinteres.org
Mag-Total
Posts: 16
Reputation: 0

Message # 28 | 11:15 AM
ok. nu am inteles atunci ce ai vrut sa spui..
comghimpati
Posts: 4
Reputation: 0

Message # 29 | 12:09 PM
Eu am 10 ani de ucoz mie rusine sa mai continu asa miau inchis 3 saituri fara motiv acum am 3 saptamani de cand nu pot intra pe saitul meu va parasesc ma mut pe wordpress nici o data cei care am depus munca pe ucoz sia batut joc de noii ma lipsesc de 3000 de filme vile donez voua nu mai suport ucoz

Added (2018-11-25, 12:25 PM)
---------------------------------------------
O mizerie cand auzi Ucoz.ro toate merg com es etc numai ro mizerie Romaneasca

Felicia
Posts: 185
Reputation: 6

Message # 30 | 3:34 PM
mirelapredan, în teorie e ușor transferul la un alt registrator - în practică, în momentul expirării, domeniul este blocat 90 de zile, timp în care nu se poate realiza niciun transfer/re-înregistrare. În momentul de față se caută soluții pentru ca website-urile să fie din nou active (în paralel cu soluționarea reînnoirii) dar, din nou, în teorie și acesta pare un proces destul de simplu, însă extrem de complex în practică. Interesul nostru este clar păstrarea tuturor informațiilor&site-urilor.
Dacă totul s-ar fi rezumat la partea financiară, s-ar fi rezolvat de mult - personal am discutat la registrator și am propus variante pentru plata manuală a domeniului însă nu este o opțiune pe care să o ofere. Știu că totul pare simplu, știu că vă faceți griji pentru munca voastră (pentru cei care cred că sunt doar vorbe goale, vreau să vă reamintesc că și eu ma regăsesc în aceeași tabără - toată munca mea din ultimii ani se află pe .ucoz.ro - forum, faq, blog, etc) însă vă asigur că facem tot posibilul, abordăm toate variantele și căutăm soluții atât pentru readucerea website-urilor online, cât și a domeniului ucoz.ro. Cei care ați transmis deja link-urile website-urilor, mesajele voastre nu vor rămâne fără răspuns - imediat ce avem o soluție vă vom contacta.
comghimpati, te rog să specifici link-urile site-urilor, pentru a verifica motivul pentru care au fost închise. Problemele cu domeniul au apărut săptămâna trecută, deci dacă spui că la tine persistă de 3 săptămâni, atunci clar la tine este o altă cauză.

Good things come to those who wait!
uCoz Community » General Information » uCoz Updates & Announcements » Concerning .ucoz.ro zone
Search: